Čistilne naprave visoke kvalitete in nizkih cen

cistilne-naprave

V čistilne naprave lahko dandanes tudi investiramo kot male čistilne naprave. Naprave odlikujejo učinkovitost prečiščevanja odpadnih voda z najnižjimi stroški za katere je mogoče dobiti tudi subvencijo z strani EKO sklada Slovenije.

cistilne-naprave

Čistilno napravo si lahko vgradi že vsak posameznik, ki tako storitev potrebuje ali želi nadgraditi svoj kanalizacijski sistem oziroma greznico. Na trgu j na voljo veliko različnih vrst čistilnih naprav, ki vam bodo dolgo in učinkovito služile, stroške pa vam bo v najboljšem primeru pokril državni sklad Slovenije.

Zakaj se odločiti za čistilno napravo ?

Ustrezno in pravilno izbrana čistilna naprava vam omogoča visoko ohranjevanje pitne vode in prihranek v primerjavi z navadnim sistemom kanalizacije oziroma greznice. Pri nakupu čistilne naprave se moramo vprašati koliko uporabnikov bo na napravo priključenih. Z številom uporabnikov oziroma porabnikov lahko določimo biološko obremenitev naprave. V povprečju človek porabi 150 litrov vode na osebo, v Sloveniji pa se povprečje giblje med 70 in 200 litri dnevne porabe vode. Do tako velikih razlik ki, konstantno nihajo prihaja zaradi razlik v virih, ki kažejo iz kje ali kako posamezniki porabljajo vodo oziroma iz katerega vira. Tisti, ki uporabljajo svojo vodno zajetje  imajo občutno manjšo porabe vode, kot tisti, ki vodo pridobivajo iz vaškega, mestnega ali mrežnega vodovoda. Čistilno napravo pa je potrebno tudi skrbljivo in pazljivo izbrati glede na objekt sezonske narave kar pomeni da izbiramo med vikendi, hišnimi objekti, kampi ali drugimi objekti. Pomemben faktor pri vgradnji čistilne naprave pa je tudi prostor vgradnje saj se stroški vgradnje tukaj zelo razlikujejo. Čistilno napravo lahko vgradimo tako pod zelenico, dovoz ali parkirišče. Prava izbira za vgradnjo pod vozne površine je vgradnja betonske čistilne naprave z zagotovljeno vodotesnostjo. Čistilna naprava je naprava, ki rabi veliko pozornosti in vzdrževanja, seveda pa so to razlikuje glede na pogostost črpanja odvečnega mulja, poraba električne energije, na kakšnem principu naprava deluje ter  kakšna je vključena strojna oprema.