Kaj je optimizacija spletnih strani

optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani je pomembna, če želite, da se vaša spletna stran ali pa spletna trgovina pojavljata na visokih pozicijah v iskalniku. ljudje, ki želimo eno stvar kupiti, ali pa rabimo kakšno storitev, gremo najprej po informacije na internet. seveda klikamo tiste spletne strani, ki so vrhu, drugih se nam nekako ne da. Zato je optimizacija spletnih strani pomembna, če želite, da vas potencialni kupci kliknejo med prvimi.

optimizacija spletnih strani ekran

 

Optimizacija spletnih strani je zapleten postopek, ki zahteva veliko znanja, izkušenj in nenehnega učenja. če se le ta ne izvaja pravilno, se lahko zgodi, da svoji spletni strani škodujete, v najslabšem primeru pa jo lahko google kaznuje z odstranitvijo. Preden se sami lotite optimizacije, razmislite, če imate dovolj znanja, v nasprotne, primeru, najemite strokovnjaka, ki bo to opravljal namesto vas, vi pa se lahko med tem učite od njega za naslednji projekt. optimizacija spletnih strani je proces, pri katerem spletno stran toliko izboljšamo, oziroma jo optimiziramo, da jo google uvrsti na visoka mesta. pri spletni optimizaciji je pomembna prava uporaba pravih ključnih besed. ko izbiramo ključne besede smo pozorni na težavnost, iskalni volumen in profitabilnost le-teh. optimizacija spletnih strani se deli na on site in off site optimizacijo.  v prvem primeru gre za to, da je optimizacija narejena po seo smernicah, oziroma njenih pravilih. osredotočamo se na kvalitetno vsebino. Off site optimizacija pa je aktivnost, kjer nas zanima predvsem pridobivanje zunanjih povezav. S tem koliko je zunanja povezava kredibilna, googlu pokažemo, koliko je naša spletna stran zaupanja vredna. tudi tukaj je treba upoštevati pravila, sicer google kaznuje spletno stran, tako, da jo ukine. lahko za pol leta, lahko pa tudi za več let.

Kot že rečeno, je optimizacija spletnih strani zapleten proces, ki zahteva veliko znanja in izkušenj, zato je bolje, kot da se sami s tem ukvarjate, da najamete agencijo ali pa strokovnjaka, ki ima s tem veliko izkušenj.