Zakaj je naložbeno zlato hranilec vrednosti našega premoženja?

naložbeno zlato
Naložbeno zlato je investicija, ki se splača za vse življenje. Če želite si uresničiti sanje nekoč, nekaj kupiti, iti na potovanje lai otroku omogočiti šolanje, je naložbeno zlato prava izbira. Pa tudi za pokojnino je odlično, kajti ko ga boste potrebovali in prodali, ne bo davka na dobiček. Zato pa vlagajte postopoma, vsak mesec, da se  bo nabralo veliko za prihodnost. Zlato ne izgublja na vrednosti, kajti vedno raste že 5000 let. Cena pa lahko niha, tudi močno, ker je odvisna od ponudbe in povpraševanja na trgu.
naložbeno zlato
Zakaj bi imeli naložbeno zlato? Da si zagotovite varnost in zavarujete vrednost premoženja v času. Denar namreč je podvržen inflaciji, zato ima v prihodnosti vse manjšo vrednost, kar pomeni, da za enako količino denarja v prihodnosti kupile veliko manj lahko, kot sedaj. Tega pri zlatu ni. V prihodnosti, če zlato prodate, boste dobil več denarja, kot je  vreden sedaj, ker njegova vrednost raste, tako torej zavarujete svoje premoženje. Zato je naložbeno zlato eno najvarnejših investicij, kar jih obstaja, daleč pred drugimi.
Tudi vi ste lahko del te zgodbe. Lahko kupite manjše ploščice zlata pri preverjenih prodajalcih. Te zlate ploščice morajo imeti certifikate in žige kovnic. Morajo biti tudi označene z najvišjo čistostjo zlata, če ga hočete potem prodati in pri tem ohraniti vrednost. Če ne pridete do tega zlata, potem lahko vlagate tudi na primer v nakit, ki pa ga je še lažje prodati, ni pa enako, kot to zlato ni tako zelo čisto.
Kako kupiti naložbeno zlato? Najbolje je, da se obrnete ne certificirano podjetje, ki kupi za vas zlato v kovnici in ga hrani v sefu na varnem tam, kjer je zlato proizvedeno, d se izognete davku. Če ga želite prodati, vam to podjetje pomaga prodati in vam nakaže denar na račun. Prejmete pa seveda certifikate in garancije, da ste kupili pravo zlato.