Naučite se vaterpolo

VaterpoloNe veste, kaj bi počeli ob popoldnevih? Obožujete plavanje? Imate radi igre z žogo? Če ste na vsa vprašanja odgovorili pritrdilno, potem je vaterpolo šport, ki vas bo zagotovo navdušil.

Vaterpolo je moštvena igra z žogo v vodi. Razvili so ga na Škotskem v drugi polovici 19. stoletja. Igra vključuje dve ekipi s po sedmimi igralci in enim vratarjem, vsaka pa ima tudi 6 rezervnih igralcev. Odvija se v plavalnem bazenu, globine 1,8 m, cilj igre pa je z metom žoge zadeti nasprotnikov. Tista ekipa, ki zadane največ golov, zmaga. Igra traja 4 četrtine s po 8 minutami. Vaterpolo ni zgolj igra za zabavo, ampak ima tudi številne pozitivne učinke na človekovo osebnost in zdravje. Pozitivno vpliva na kostno gostoto, izboljšuje delovanje živčno-mišičnega sistema in pljuč,  izboljša gibljivost, izpopolnjuje plavalne tehnike, pripomore k povečanju mišične mase,  izboljšuje psiho-fizično počutje, spodbuja sodelovanje med ljudmi itd.

Ste postali zainteresirani za ta šport, vendar pa nimate primerne družbe? Potem naj vas nikar ne skrbi, saj ekipa Vaterpolo klub Ljubljana organizira kvaliteten tečaj vaterpola tako za odrasle, kot tudi za otroke. Tečaj poteka pod strogim nadzorom izkušenih trenerjev, ki imajo odlične dosežke na področju vaterpola in plavanja. Program obsega osnovne ter napredne plavalne tehnike, kot so žabica, kravl, prsno, metuljček itd., učenje podajanja, streljanja na gol in sodelovanja z ekipo. Tečaj se deli na tri skupine in sicer glede na starost. Vaterpolo šola je namenjena za otroke pri starosti od 7 do 11 let, Vaterpolo mladinci za otroke med 11 in 17 letom starosti, Rekreativni vaterpolo pa za starostno skupino od 25 let naprej. Prvi obisk je popolnoma brezplačen, saj se najprej preizkusite na preizkusnem treningu, kjer vam razložijo način dela, za tem pa se odločite, ali boste postali član kluba.

Oceni tole objavo