Otroški štirikolesnik – kvaliteten in varen

Otroški štirikolesnik se v današnjih časih vedno bolj pogosto pojavlja saj otroci preprosto obožujejo vožnjo s akumulatorskimi vozili. Otroški štirikolesnik je ponekod tako kot ostala prevozna sredstva za otroke zelo poznan pripomoček za zabavo.

otroski-stirikolesnik

Na drugi strani pa takšnih vozil ne zasledimo ali pa jih je občutno manj saj se staršem to zdi popolnoma nepotrebno in tudi nevarno. Štirikolesnik za otroke ali vrsta vozila druge kategorije pa mora biti tudi ustrezno in pravilno zbrano saj bo le to zagotovilo varnost in udobje vašega otroka. Vožnja s otroškimi vozili pa mora biti vedno nadzorovana s strani staršev ali druge odgovorne osebe saj smo le tako zmožni zagotoviti, da se malčkom ne more zgoditi kaj hujšega. Ko se odločite za nakup otroškega štirikolesnika, ker bo le ta razveselil vašega malčka in mu nudil neverjetno zabavo pa se morate vprašati, kakšen otroški štirikolesnik bo ustrezal potrebam vašega otroka, hkrati pa zagotavljal varnost in dolgo življenjsko dobo. Lastnosti štirikolesnika se pri vsakem modelu razlikujejo saj lahko izbiramo med različnimi velikostmi, barvami, teži in seveda tudi moči motorja, ki poganja štirikolesnik naprej ali v nekaterih primerih tudi nazaj. Najbolj pogosti motorji pri otroških štirikolesnikih so električni motorji z vsebovanim akumulatorjem, ki ga lahko napolnite s električnim tokom v omrežju, nekateri bolj napredni otroški štirikolesniki pa vsebujejo tudi bencinske motorje.

Najbolj pomembni faktor pri izbiri štirikolesnika za vašega otroka pa je varnost. Bodite pozorni na kvalitetne pnevmatike, varnostne mehanizme, daljinske upravljalnike za starše, samodejne zavore in tako dalje, ko si ogledujete potencialni 4 kolesnik. Hitrost, ki jo lahko doseže otroški štirikolesnik na bo primerna in ne previsoka, saj lahko otrok nevede izgubi nadzor na vozilom ter poškoduje sebe ali druge okoli sebe. Priporočljiv je nakupa modela štirikolesnika, ki vam omogoča nadzor na hitrostmi štirikolesnika oziroma vključuje funkcijo omejitve hitrosti. Cena otroškega štirikolesnika pa se giblje okoli 200 do 300 EUR.