Prstani so priljubljen kos nakita

prstani

Obstaja več vrst nakita. Med najbolj priljubljenimi so tudi prstani. Pridejo v različnih oblikah in so izdelani iz različnih materialov. Lahko se nosijo samo za okras ali pa imajo poseben pomen. Tu se govori o prstanih, ki jih pari nosijo, ko se poročijo ali zaročijo. Takrat se izdela prstane v paru in so med seboj podobni. Prstane tako nosijo ženske in moški vseh starosti in zaradi različnih razlogov.

Prstani kot okras

Prstane ljudje nosijo že več sto let kot vrsto nakita. Med nakitom so prstani poleg verižic in uhanov med najbolj priljubljenimi. Nekateri služijo zgolj kot okras in modni dodatek, drugi pa imajo posebne namene. Prstan si lahko oseba kupi sama ali pa ga dobi za darilo. Pri prstanih je ogromno izbire, zato lahko prav vsak najde takega, ki mu bo ustrezal. Ne samo dizajn, tudi materiali za prstane se med seboj razlikujejo. Tako kot druge vrste nakita, je zelo priljubljeno zlato in srebro. Lahko pa se odločite tudi za različne vrste kovine, ki se uporabljajo za prstane. Velikokrat se prstane okrasi tudi z vrednimi kamni, pa naj bodo to diamanti ali pa kaj podobnega.

Zaročni in poročni prstan

Najbolj poznana vrsta prstana sta zagotovo zaročni in poročni prstan. Oba predstavljata obljubo med dvema osebama, ki se odločita svoje življenje preživeti drug z drugim. Zaročni prstan je v veliki večini namenjen ženski, ki jo moški zaroči. Taki prstani imajo poseben pomen, zato morajo biti posebni. Izbirate lahko med različnimi vrstami zaročnih prstanov. Glavno je, da se strmi k temu, da bo prstan bodoči zaročenki všeč.

Ko pa se par poroči, pa se je treba odločiti za poročne prstane. Ti so načeloma iz zlata. Seveda se lahko par odloči tudi za drugačen material. Ker gre za prstane, ki naj bi se nosili vsak dan, so v velikih primerih preprosti, da pašejo povsod.