Toplotne črpalke

Toplotne črpalkeDelovanje toplotne črpalke je dokaj enostavno. Poznamo tri osnovne principe delovanja. Najbolj pogost je zagotovo zemlja voda, kar pomeni da s pomočjo zemlje segrevamo vodo. Skico si lahko pogledate na sliki. Poznamo tudi delovanje sistema kot zrak voda, ki pomeni, da s pomočjo zraka in sonca segrevamo vodo, voda segreva radiatorje, oni pa naše stanovanje.

V kolikor imate v bližini veliko vode, pa se lahko odločite za toplotno črpalko voda voda, kar pomeni, da so cevi napeljane skozi vodo, voda v njih se segreje in tako lahko segrevamo naše stanovanje. Ponudbe toplotnih črpalk si lahko pogledate na www.ream.si/me/toplotna-crpalka.

Katero vrsto toplotne črpalke si boste izbrali, je običajno odvisno od tega, kaj imate v okolici na voljo. V največ primerih imajo ljudje na voljo veliko zemlje in se zato odločijo za toplotno črpalko zemlja voda. Nikakor naj vas ne skrbi, če nimate prostora za cevi, ki bi jih speljali po zemlji ali vodi, saj ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke zrak voda ne potrebuje veliko prostora, zato je primerno za ogrevanje v naseljih in mestih.