Napoved vremena za Hrvaško

Napoved vremenaPred odhodom na dopust je priporočljivo preveriti napoved vremena, da vas le-ta ne preseneti v negativnem smislu. Vsak se želi na dopustu naužiti sončnih žarkov, zato bi bilo škoda, da bi se na dopust odpravili v slabem vremenu. V kolikor napoved vremena kaže poslabšanje, lahko dopust še pravočasno prekličete in se nanj odpravite takrat, ko bo na sporedu lepo vreme. Vreme Hrvaška vam nudi vsakodnevni poročanje o napovedi vremena na Hrvaškem tako, da boste brez skrbi lahko izbrati pravi termin dopustovanja.

V kolikor ste morski navdušenec in želite večino dopusta aktivno preživeti na morju, pred odhodom preverite tudi temperaturo morja, saj je ta lahko zaradi morskih tokov izjemno nizka. Na vreme Hrvaška boste zasledili zadnje posnetke radarske in satelitske slike, katere vam omogočajo podrobnejši vpogled v napoved vremena na Hrvaškem, saj lahko jasno vidite, v katero smer se pomikajo temni oblaki oziroma ali je nebo jasno. V kolikor želite izvedeti napoved vremena za točno določeni čas, si lahko določen kraj na spletni strani vreme Hrvaška ogledate preko spletnih kamer.

Le-te se osvežujejo na manj kot 5 minut. Vreme Hrvaška napoveduje napoved vremena za današnji dan, za tri ali sedem dni vnaprej. Za Hrvaško primorje je značilno sredozemsko podnebje, za katerega so značilne mile zime ter izjemno suha in vroča poletja tako, da je strah pred slabo napovedjo vremena v poletnih mesecih vsekakor odveč. Glede na običajno napoved vremena, vam priporočamo, da načrtujete oddih v mesecu juliju ali avgustu, saj so v kasnejših jesenskih mesecih ali zgodnjih spomladanskih dneh možne posamezne plohe in nevihte.  V kolikor ste vremensko občutljivi, pred odhodom preverite biometeorološko napoved, saj se boste tako lažje pripravili na negativne vplive vremena in se z njimi tudi uspešno spopadli.