CNC obdelava priskrbi da je delo kvalitetno in hitro opravljeno

CNC obdelava

CNC obdelava priskrbi da je delo kvalitetno in hitro opravljeno. Oglejte si spletno stran podjetja LKR, pri njih je CNC obdelava hitra in kvalitetna.

Na področju orodjarstva so potrebe po zelo natančnih in kakovostnih izdelkih, ki jih želimo izdelati v najkrajšem možnem času z najmanj stroški. Da se lahko to doseže je potrebno imeti obdelovane stroje, ki so namenjeni za obdelave, ki jih potrebujemo. Ljudje imajo lahko slab dan in takrat se pojavijo napake, ki povzročijo slabšo klaliteto izdelka. Drigi največji vir napak je monotonnija serijske proizvodnje. Če delavec ponavlja iste gibe cel čas, se zgodi, da po nekaj urah lahko izgubi koncentracijo. To je razlika med človekom in računalnikom, ki nimajo dobrih in slabih dni, delo pa opravljajo ves čas enako, tudi če delajo neprekinjeno. Računalniško krmaljenje strojev se je pričelo pred 30 leti. Predvsem zato, da bi bila serijska proizvodnjo bolj unčikovita in gospodarna. Posledično se je znatno povečala kakovost izdelave izdelkov in hitrost.

CNC obdelava

CNC pomeni računalniško krmarjenje strojev. To pomeni, da računalniški programi nadzirajo delovanje, te programe pa pišejo ljudje. Programiranje lahko poteka v programsem jeziku ali avtomatsko s pretvorbo risb. V odelku CAD so naročene kovinske plošče  sestavljene so s pomočjo programov CAD. Ko so risbe narejene, podjetje dobi s prenosom mer iz risb CAD v programski jezik CNC program, ki ga znajo brati stroji. Programer si pomaga s opremo za program. Ukaze, se vnese v CAD programsko opremo popolnoma samodejno. Ko so programi končani, se kopirajo na račuanalnik stroja, pri čemer nato program dela povsem avtomatsko. Sodobne CNC stroje se lahko programira na veliko različnih načinov. Z samodejno nastavitvijo ustavitev je material lahko plasiran v stroj natančno in hitro. Orodja delajo tako hitro tako, da je dosti hitrejše od človeka. To je razlog nevarnosti poškodbe pri veliko primirih, zato so CNC stroji zavarovani bodidi z ohišji bodisi s svetlobnimi ovirami, da zaščitijo zaposlene pri podjetju.