Elektronska vinjeta je tudi v Sloveniji

Mislim, da ste že vsi slišali, da prihaja elektronska vinjeta. Lahko rečemo, da je že bil čas, saj ne bomo rabili več na stekla lepit vinjet. Nič se ne bo spremenilo, ima pa kar nekaj plusov lahko rečemo. Kot prvo, ne rabimo več lepit na steklo, drugi plus pa je, da nam velja od dneva nakupa pa točno eno leto. Na spletni strani, ki jo najdete v začetku si lahko ogromno preberete o elektronski vinjeti. Elektronska vinjeta pa velja samo za celo leto, tiste manjše pa so še vedno za zalepit na naše steklo.

Elektronska vinjeta je že v prodaji od 1. decembra leta 2021. ni nujno, da ste jo že takrat kupili. Lahko jo kupite v mesecu maju in vam bo veljala točno eno leto, to pomeni do drugega leta maja. Mislim, da je to ena velika prednost pri elektronskih vinjetah. Prav tako jo lahko kupimo prek spleta, kar je tudi en velik plus. Moramo pa paziti, da si zapomnite datum kdaj začne vinjeta veljati. Bodo pa tudi mesečne in tedenske vinjete naredili na elektronski način. Tako, da ne bomo kasneje nič več lepili na naše steklo.

elektronska vinjeta

Moramo pa zelo paziti pri nakupu elektronske vinjete. Elektronska vinjeta bo od nas zahtevala številko registrske tablice. Če to sami doma delate, zelo pazite, da boste pravilno vpisali številke. Da ne bo potem nekdo drug dobil zaradi napake vašo elektronsko vinjeto. Kot sem omenila lahko jo kupite prek spleta, prav tako povsod tam, kjer ste prej kupovali vinjete. Tudi tam vam morajo vpisati številko registrske tablice, zato imejte vedno prometno dovoljenje s sabo, če ne poznate na pamet številko tablice. Prav tako se cene niso nič spremenile, vse je ostalo isto. Tudi, če danes kupujete elektronsko vinjeto ne rabite označit, da velja od jutri, lahko naredite za en mesec naprej. Ne mislite pa, da če sedaj obstaja elektronska vinjeta, da se lahko po avtocestah vozite brez.