Kaktus, odganjalec negativne energije

Eden od starih kitajskih simbolov je kaktus. Predstavlja varčevanje in premišljeno porabo, saj tudi sam varčuje vlago s svojimi “listi” ki so preoblikovani v bodice. Kaktusi so se razvijali le v Ameriki z izjemo ene vrste, ki je rasta le v osrednji Afriki. Kaktus je sporočilo, ki nam pove da se nikoli ne smemo predati ljudem, ki nam želijo slabo, zato so odlično darilo za ljudi, ki okrevajo od poškodbe ali pa se poskušajo odvaditi od alkohola ali drog. Odlične kaktuse lahko najdemo na spletni strani https://jerihonska-roza.si/sobne-rastline/kaktus/, kjer lahko naročimo kaktuse, ki jih tudi dostavijo na dom.

Kaktusi so simbol varčevanja, saj s svojimi bodicami prihranijo ogromno vode za sušno obdobje kar povzroča lažje preživetje v sušnih krajih in obdobjih. Poleg tega pa pravijo, da imajo moč, ki prispeva h boljšemu počutju in h boljši komunikaciji. Obstaja tudi teorija, ki govori, da kaktus odganja negativno energijo, ki hoče priti v naše stanovanje, če ga postavimo na okensko polico ali pa da odganja negativno energijo iz računalnikov, če ga postavimo poleg računalnika ali pa na računalniško mizo.

kaktus

Kaktus je rastlina, ki je v procesu evolucije zamenjala liste za bodice, kar jim omogoča varčevanje z vlago, saj vlaga težje hlapi skozi bodice kot pa skozi liste. Razvili so se le v Ameriki, z izjemo ene vrste, imenovane Rhipsalis baccifera, ki se je razvila v osredni Afriki. Evolucijsko je kaktus zelo mlada rastlina, razvijajo se komaj 40 miljonov let, kar ni veliko za evolucijsko vrsto. Življenska doba posameznega kaktusa je odvisna od vrste, dočakajo od 5 do 300 let. Vzgoja kaktusa pa je tudi odvisna od vrste. Temperature za uspešno rast kaktusa pa mora biti od 10°C do 40°C.

Če se odločate za nakup kaktusa zase ali pa kot darilo za vašega prijatelja ali družinskega člana, si poglejte zgornjo povezavo, kjer lahko najdete odlične kaktuse, ki vam jih dostavijo na dom.