Zakaj je kisikova terapija tako učinkovita

kisikova terapija

Kisikova terapija je postopek, pri katerem dihamo čisti kisik v komori s povišanim atmosferskim tlakom, da izboljšamo naravne zdravilne moči našega telesa., o čemer si ve preberite na tej spletni strani https://oxyhelp.si/kisikova-terapija/ vse o kisikovi terapiji najdete tukaj. Zrak, ki ga dihamo, vsebuje približno 20,9 % kisika, 78 % dušika in majhne količine argona, ogljikovega dioksida, neona, helija in vodika. Zrak, ki ga vdihujemo, vsebuje delce kisika, ki potuje iz naših pljuč v rdeče krvničke v našem krvnem obtoku.

 kisikova terapija

Naša telesa so za preživetje odvisna od kisika. Pomanjkanje kisika lahko zmanjša pretok krvi, poškoduje tkivo, povzroči prezgodnje staranje, povzroči redčenje las in celo vpliva na spomin. Večina bolezni in poškodb se pojavi in ostane na nivoju tkiv, znotraj celic. V primerih ran, ki se slabo celijo, kapi ali težav s krvnim obtokom, prizadeto območje doseže premalo kisika. Kisikova terapija reši to težavo z naravnim povečanjem kisika.

Kisikova terapija deluje na področjih, kjer so druga zdravila preprosto neučinkovita. Izboljša kakovost življenja bolnikov pri stanjih, kot so možganska kap, kronična utrujenost, paraliza, itd. Hibernetična komora HBOT OxiLife I je certificirana nemedicinska naprava, preprosta za namestitev in uporabo, kot nalašč za klinike, bolnišnice, terapevtske centre, profesionalne športne centre, Wellnes salone, varna je tudi za domačo uporabo.

Kisikova terapija se priporoča pacientom v skladu s protokolom tretmaja, ki ga izda zdravstveni organ za obravnavo posebnih zdravstvenih stanj, ki temeljijo na programu tretmaja, ki predpisuje operativne parametre, kot so atmosferski tlak, trajanje zdravljenja in število terapij.

Pred začetkom katerega koli postopka HBOT je potreben zdravniški posvet, da se ugotovi, ali lahko potencialni pacient varno uporablja komoro HBOT in nima zdravstvenih težav, ki bi tovrstne tretmaje prepovedovale – to so npr. Klavstrofobija, pnevmotoraks, hujša pljučna obstruktivna bolezen, zgodovina ušesnih operacij, nenadzorovana visoka vročina, kronični sinusitis in okužbe zgornjih dihal, itd. Kisikova terapija je na splošno varen postopek. Zapleti so redki, vseeno pa določena tveganja pri zdravljenju obstajajo.