Sodobne krožne žage so super pripomoček za rezanje raznega materiala

krožne žage

Krožne žage so lahko ročne ali namizne. Oboje pridejo prav. Ročne za manjša dela tam, kjer je dostop otežen, na primer za rezanje opaža in podobno. Namizne krožne žage so pomoč pri delu takrat, ko režete večje in bolj zahtevne kose lesa. Pogoj je, da jih lahko prinesete do te mize z žago. So bolj varne, ker so trdne vendar je seveda spet treba paziti, kako se z njimi dela, kje imate prste in roke ter ali uporabljate zaščito. Ene in druge pa so v več velikostih. Če jih uporabljate za domače hobi delo, lahko kupite manjše, medtem ko za profesionalno delo raje kupite večje z močnejšim motorjem in večjim žaginim listom, ker boste lažje delali.

krožne žage

Ročne krožne žage so močnejše in večje ali pa manjše. Ker lahko vpnete večji list v večje žage z močnejšim motorjem, boste lahko delali z bolj debelim lesom in žagali večje kose. To je nujno za lesno industrijo. Zato raje kupite take, ki so bolj močne. Žagine liste pa lahko menjate. Odvisno je, ali režete lest, železo ali kamne, reže pa se lakho tudi plastika. Uporabna je za več materialov in za več del.

Te krožne žage so zelo okretne in super za delat kjer koli. Delujejo na elektriko in z njimi lahko dostopate skoraj kamor koli. Edina slabost močnih in težjih žag je, da morate imeti močne roke, da z njimi lahko delate. Medtem ko namizne krožne žage niso prenosljive in so ponavadi statično nameščene na določeni delovni mizi. Ker so fiksne in jih uporabljate tako, da potegnete ročko navzdol in tako z žago režete, so bolj varne ter primerne za tiste, ki niste tako močni Režejo zelo natančno. Na razpolago so tudi take žage, ki so del mize in vi obdelovanec porinete skozi vrtečo se žago, ki žaga tisti del, ki ga želite odžagati.