LasuljeDanes je vse večje povpraševanje med ženskami po lasuljah. Nekatere ženske uporabljajo lasulje kot modni dodatek, ker si želijo hitro spremembo pričeske, spet druge pa lasulje uporabljajo predvsem zaradi izgube las, ki je posledica zdravstvenih težav. Vendar je danes vse večje povpraševanje zaradi sledenja modnim smernicam. Najbolj popularne so med zvezdniki kot so Dolly Parton, Lady Gaa, Diana Ross in The Supremes in številnimi drugi.

Lasulje so lahko narejene iz naravnih ali sintetičnih materialov. Med naravnimi zasledimo konjsko žimo, volno, prejo, bivolovo dlako ter tudi človeške lase. Človeške lase uvažajo predvsem iz Indije, Koreje in Kitajske ter jih nato po potrebi preoblikujejo, cepijo in preparirajo.  Najbolj pogost sintetični material iz katerega so narejene lasulje je sintetična svila in nylon.

Ko kupite lasulja, ta deluje precej nenaravno, zato je priporočljivo, da jo odnesete svojemu frizerju, ki jo bo prilagodil potezam vašega obraza in predvsem željam. Pri nakupu lasulje bodite pozorni na to, da boste kupili lasuljo ravno pravšnje dolžine, saj vas lahko neprimerna dolžina zelo postara. Hkrati pa pri izbiri lasulje ne gre pretiravati s skodranimi lasmi.

Tako kot naravni lasje, potrebujejo tudi lasulje posebno nego, in sicer jih je priporočljivo oprati nekje po 15. nošenju. Lasulje iz sintetičnih materialov se lahko nosijo dlje časa, preden jih operete, vendar približno nekje po 20. nošenju. Vsekakor pa je priporočljivo pranje lasulje prilagoditi vašemu življenjskemu slogu. Če ste zelo aktivni, se veliko potite, če živite oziroma se nahajate v okolju, kjer so prisotni izpušni plini, cigaretni dim ipd. boste zagotovo želeli lasuljo oprati bolj pogosto. Za pranje lasulj se uporabljajo posebni šamponi in balzami, ki jih lahko kupite v specializiranih trgovinah.

Priporočljivo je, da lasuljo shranite na zato primernem stojalu, da bo lasulja čim dlje obdržala svojo obliko. Skratka privoščite si novo pričesko hitro in enostavno, vendar pri izbiri poskušajte ostati v bližini svojega običajnega stila pričeske, saj bi drugače lahko delovali precej nenaravno.