Preproge za vaš dom

Stanovanja niso popolna, če ta nimajo mehke preproge na mestih kjer hodimo bosi. Ti prostori so večinoma spalnice ob posteljah in pa dnevne sobe. Nekdo bi si lahko mislil, da bi preproge in tepihi bili tudi v kopalnicah, saj smo tam ponavadi tudi bosi in ni ravno prijetno stopiti na hladne ploščice, vendar se lahko tepihi v kopalnicah napijejo vlage in povzročijo rast plesni. Za kopalnice se uporabljajo drugačni, ki so narejene iz mehkih sintetičnih materialov, ki ne vpijajo vlage.

preprogeZa tepihe in preproge je dobro, da so kompaktne, saj so takšne tudi potem bolj mehke, vendar je pri teh problem to, da če se zmočijo, se tudi dlje časa sušijo, razen če jih lahko kje obesimo, da so na soncu. Potem je pri takih kompaktnih in debelih preprogah tudi to, da se umazanija zažre v sam tepih. Te je potem tudi težje umiti, saj se velik tepih ne da stlačiti v pralni stroj in potem pričakovati da bo tepih čist. Čiščenje preproge poteka na roke, po dobrem starem načinu stepanja in ročnega drgnjenja in sušenja na soncu.

Dobre in kvalitetne preproge lahko kupimo v specializiranih trgovinah, tam imamo na voljo ogromno različnih vzorcev in barv, tako, da lahko zagotovo najdemo takšen tepih, ki bo ustrezal našemu domu in opremi.

Preproge za otroke so bolj dinamične, v smislu, da so razdeljene na več delov in je na vsakem delu nek lik iz kakšne risanke, potem so tudi takšne, na katerih je tloris neke vasi, s cestami, mostovi, rekami, hišami, drevesi, da se lahko otroci igrajo na tepihu z malimi avtomobilčki.

Ostali pa so bolj takšni, da imajo nekaj različnih barv, ena za ozadje, z drugimi pa so narisani razni zanimivi vzorci, ki polepšajo videz preproge in tudi samega stanovanja oziroma sobe v katerem leži.