Kakovostna sončna elektrarna zdrži nekaj desetletij

Sončna elektrarna

Sončna elektrarna je vaša življenjska naložba za skoraj vse življenje ker boste oskrbovani z lastno elektriko. Vendar ni vseeno, katero boste naročili. Najbolje je, da se posvetujete z usposobljenim strokovnjakom, ki zna urediti vse papirje, subvencijo ter ve, katero elektrarno potrebujete za vaše potrebe. To pa najdete na tej povezavi https://www.termoshop.si/soncne-elektrarne in še mnogo več kot to. Vaša lastna sončna elektrarna je zlata vredna, če ni toka v sistemu, boste vseeno imeli svojo elektriko. Če ste priklopljeni na sistem celo lahko prodajate elektriko in služite, zato je vredno razmisliti, če ste na sončnem območju, da bi to naredil ter zaslužili. Po petih letih se bo investicija povrnila, če ne že prej odvisno je, koliko subvencije boste dobili od eko sklada ali občine.

Sončna elektrarna je lahko vaš zaslužek. Najprej je treba zmeriti, koliko sedja porabite za lastne potrebe, neglede na to, ali ste zasebna hiša lai poslovna stavba. Nato se izračuna še, koliko lahko oddajate v omrežje in nabavite toliko panelov, da zadostuje vašim ciljem. Morate pa vedeti, da najboljši in najkakovostnejši paneli imajo zgolj 18 % izkoristka, kar ni veliko vendar je največ od treh možnih vrst panelov. Ti paneli tudi zdržijo najdlje.

Kakovostna sončna elektrarna ima garancijo lahko do 25 let, odvisno je, od katerega proizvajalca boste kupili panele. Kupite najboljše, če je seveda to smiselno. Za območja, kjer ni veliko direktne sončne svetlobe in je dosti megle ter oblakov, taki paneli ne pridejo v poštev in povzročijo zgubo. Amorfni pa so boljši za te primere, ker delajo tudi v zelo slabih pogojih. Vendar imajo slabost, da taka sončna elektrarna nima veliko izkoristka, smo do 12 % in pa ne zdrži dolgo, do 15 let in tudi nima dolge garancijske dobe. Dobri paneli pa bodo po garanciji zdržali gotovo še enkrat dlje outdid do štirideset in nekoliko več let preden jih boste morali menjati.