Je surova hrana za pse pametna odločitev?

Surova hrana za pse postaja zelo moderna med tistimi pasjimi lastniki, ki želijo svojemu psu ponuditi najboljše ter pri tistih, ki so radi v koraku s časom. To nikakor ne pomeni, da je briketom in ostali industrijski pripravljeni hrani za pse odklenkalo, le da so se ljudje začeli prebujati in ugotavljati, da nobena premium in superpremium hrana za pse ne more odtehtati tistega, kar lahko psu ponudi surovo meso.

Surova hrana za pse in tipične začetniške zadrege

Preden pa bo surova hrana za pse postala mainstream, bo treba narediti še veliko, predvsem pasje lastnike bo treba izobraziti, da naj manj komplicirajo okoli popolnih obrokov, ker tudi v naravi ni vse vsak dan popolno. Poleg tega obstaja ogromno bojazni okoli okužb, ki bi lahko nastale zaradi hranjenja psa s surovo hrano. To samo še bolj kaže na dejstvo, da smo že davno pozabili, da je pes veliko bolj odporen kot ljudje. Samo poglejte, koliko „svinjarije“ poberejo psi po tleh in jim nič ni, morda samo kakšne blage prebavne težave. Če bi človek pojedel 3 dni prestar kos mesa, bi gotovo letel na infekcijsko, za psa pa je to, verjeli ali ne, prava poslastica. Poleg tega se morate zavedati, da velika podjetja, ki proizvajajo suho hrano za pse, vlagajo velike napore v to, da bi ljudi prepričali, da ne znajo narediti dovolj dobrega obroka za psa in da bo kar prišlo do pomanjkanja. Pri tem je zanimivo predvsem to, da stroka opaža popolnoma drug trend in sicer psi imajo vsega preveč, tudi vitaminov.

surova hrana za pse

Osnovne informacije o surovi hrani za pse

Vseeno pa se je potrebno informirati vsaj o osnovnih pravilih hranjenja psa s surovim mesom. Pri tem velja upoštevati predvsem dejstvo, da pes ni človek  in so zaradi tega njegove potrebe drugačne. Surova hrana za pse pa običajno vključuje tudi tiste dele mesa, ki ljudem običajno niso všeč, recimo surova jetra, surove vampe, surove želodčke. Čeprav nam, ljudem, to ni všeč, so recimo surovi organi odlična poslastica za psa in morajo biti redno na jedilniku. Enak velja za surove kosti, le da moramo znati izbrati prave in to take, ki psu ne bodo škodilo. Kar pa se samih razmerij tiče, obstajajo različna mnenja, teorije, ideje. Najbolje, da si jih bolj podrobno preberete tukaj, potem pa kar brez zadržkov v mesnico po slasten kos surovega mesa za vašega kužka!