Vinil je sodobna talna obloga

Kdor ne mara laminata, keramičnih ploščic ali parketa, ima na voljo še najmanj eno možnost, in sicer vinil, ki je sodobna talna obloga, sicer narejena iz umetnih materialov, a dobro dodelana in primerna za vse vrste prostorov – od bivalnih do poslovnih.

vinil

Vinil je v bistvu v zadnjih letih zelo priljubljen, saj je dostopen po dokaj ugodnih cenah, izbira pa je tudi že tako raznovrstna, da boste zlahka našli takšnega, ki vam bo odgovarjal. Razlikujejo se seveda po barvah, torej vzorcu, saj lahko dobite takšnega s popolno imitacijo kakršnega koli lesa, lahko pa si omislite tudi povsem enobarvnega ali s kakšnimi drugimi vzorci. Vinil je na voljo tudi v različnih dimenzijah, na vas je le, da izberete, kakšne dimenzije bi imeli, potem pa dobite tudi takšne različnih debelin. V splošnem velja, da je boljši, če je malce debelejši, saj vendarle potrebujete tudi nekaj izolacije in boljšega občutka v nogah, kadar hodite, potem pa se razlikujejo tudi po načinu polaganja. Lahko vzamete takšnega na klik, lahko takšnega, ki ga lepite na podlago in podobno. Skratka, vinil je talna obloga, ki se je v letih razvoja zelo dobro prilagodil različnim potrebam uporabnikov, takšna pa je tudi ponudba – široka, raznovrstna, za vse okuse in želje.

Vinil dandanes polagamo že v vse prostore v domu, torej od spalnic do dnevnih prostorov in celo v kopalnice, saj gre za odporno oblogo, ki jo brez težav čistimo in vzdržujemo, poleg tega je bolj ali manj odporna na udarce ter se ne obrabi hitro. Pri lesenih tleh moraš ves čas paziti, da se ne poškodujejo, polijejo, popraskajo, pri vinilu tež težav v glavnem ni. Keramične ploščice morda dajejo hladen videz, vinil pa lahko dobite v že tako različnih izvedbah, pa še občutke hladnosti ne daje, tako da je res prava izbira, če gradite ali obnavljate svoj dom ali kakšen drug objekt.