7 stvari, ki jih morate vedeti pred prenovo stanovanja

Ko prenavljate stanovanje je potrebno misliti na veliko različnih stvari. V tem članku vam bomo pojasnili 7 stvari, na katere obvezno ne smete pozabiti. Prenova stanovanja se ne opravlja pogosto, prav tako pa lahko stane veliko denarja. Zato je zelo pomembno, da pravilno uredite celoten postopek, da boste lahko z rezultatom zadovoljni in da ne bo potrebno v kratkem času opravljati kakšnih popravkov, ki bodo seveda dodaten udarec za vašo denarnico. Da ne bomo dolgovezili, se bomo kar osredotočili na vseh 7 najpomembnejših točk:

1.) Izdelajte 3D izris vašega novega stanovanja

Ko se boste odločili za prenovo vašega stanovanja, boste potrebovali 3D izris novega, da si boste lahko lažje predstavljali, kako neki naj bi vaše novo stanovanje izgledalo. 3D izris kopalnice, kuhinje, otroške sobe, spalnice… Vse to lahko danes dobite po relativno ugodni ceni ali pri nekaterih ponudnikih celo brezplačno, zato glede tega nimate kaj dosti za razmišljati.

2.) Najemite kvalitetne izvajalce

Ko se odločate za prenovo stanovanja je ključnega pomena, da najamete izkušene, kvalitetne izvajalce, ki bodo svoje delo opravili na visokem nivoju. Na trgu je namreč mogoče najti številne ponudnike teh storitev, ki pa jim ne gre zaupati, saj so se v preteklosti izkazali za počasne, nenatančne, površne ali še celo kaj hujšega. Izbirajte torej pametno in premišljeno, da ne boste imeli kasneje kakšnih težav, ki bodo celoten proces renovacije še toliko bolj zakomplicirali.

3.) Izberite in kupite pohištvo ali ga naročite po meri

Ko prenavljate stanovanje, boste seveda potrebovali tudi novo pohištvo, ki ga boste namestili v svoje na novo prenovljene prostore. Pomembno je, da poskrbite, da boste točno izmerili in točno določili, kakšno pohištvo želite, nato pa se lahko odpravite po nakupih in preverite, ali boste lahko kupili že izdelano pohištvo, ki bo primerno za vas. V kolikor to ne bo mogoče, kar se kar pogosto dogaja, vam svetujemo, da poiščite mizarja, ki vam bo izdelal pohištvo po meri, da boste lahko s svojim novim pohištvom maksimalno zadovoljni. Izjemno pomembno je namreč, da maksimalno izkoristite svoj prostor in pohištvo narejeno po meri vam bo to seveda najhitreje omogočilo.

4.) Pazite na uskladitev barv in vzorcev pohištva

Ko kupujete pohištvo in ostale stvari za vaš dom je pomembno, da ste pozorni, da ne bo na koncu vse skupaj preveč kičasto in nekoliko preveč nametano. Bodite previdni, premišljeni in v kolikor menite, da se sami ne boste morali najbolje odločiti, se lahko seveda vedno obrnete na ljudi za pomoč. Danes je mogoče najti številne notranje oblikovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali pri prenovi oz. opremljanju vašega novega stanovanja.

5.) Kupujte le najkvalitetnejše izdelke

Če boste preveč varčevali v fazi same prenove vašega doma, boste morda na dolgi rok plačali še več, kot če bi se že na začetku odločili za bolj kvalitetne izdelke. Pomembno je, da izberete kvalitetno keramiko, kvalitetno pohištvo in vse ostale elemente, ki sodijo zraven, saj boste v nasprotnem primeru lahko kaj hitro potrebovali nekoga, da bo opravil prva popravila, kar pa seveda prav tako stane nekaj denarja.

6.) Uporabljajte kvalitetne in trpežne materiale

Če boste kupili ceneno pohištvo in ostalo opremo vam bo verjetno hitro žal. Izbirajte nekoliko bolj kvalitetne izdelke, da ne boste na koncu razočarani nad izdelki, ki jih boste prejeli. Svetujemo vam, da plačate kakšen evro več, da boste dobili kvalitetne izdelke, kot so bela tehnika, gospodinjski aparati in ostalo. Če boste plačali malo več, boste dobili preverjene proizvajalce in tako boste lahko prepričani, da dobo ti izdelki zdržali vrsto let.

7.) Izvajalce plačujte na opravljeno delo in ne na uro

In še naš zadnji nasvet… Svetujemo vam, da delavce, ki bodo opravljali prenovo vašega stanovanja vedno plačujete na opravljeno delo in ne na ure, kot nekateri želijo, saj nikoli ne veste, koliko časa bodo porabili, prav tako pa je značilno, da delavci svoje delo opravljajo bistveno bolj počasi, ko so plačani na uro – logično. Vsekakor se dogovorite v naprej, kolikšen bo strošek in nato pričakujte, da bodo delavci spoštovali dogovorjen rok in seveda znesek, za katerega ste se dogovorili. V kolikor izvajalci ne bodo pristali na to, da bodo plačani na opravljeno delo, preprosto poiščite druge. Vi ste tisti, ki boste vse skupaj plačali, zato bodite pozorni, kako boste sklenili dogovor.