Bolečine v želodcu

Se zadnje čase počutite slabo? Vas mogoče ovirajo bolečine v želodcu?
Če želiš zelo preprosto rešitev beri več na smrekovit.si

Bolečine v želodcu

Vsekakor vsakega od nas vsaj enkrat na leto doletijo bolečine v želodcu, obstaja pa mnogo razlogov in 1001 načinov, kako jih odpraviti doma. Eden od teh načinov kako odpraviti bolečine v želodcu je ingverjev čaj, saj je zelo učinkovit za pomirite varzdraženega želodca. Deluje predvsem proti kakršnemu koli vnetju. Za ingverjev čaj potrebujete 5 rezin korenine ingverja in pa dve skodelici vode, korenino operite in narežite, ingver pa potem kuhajte 10- 20 minut,  odvisno pa je od tega kako močen okus vam prija. Dobro je, da čaju dodate še limono.
Bolečine v želodcu lahko mirijo tudi kamilice saj imajo protivnetne lastnosti, pomaga namreč pri sprostitvi želodčnih mišic, to pa zmanjša krče in bolečine v želodcu.  Za bolečine v želodcu obstaja milijon čajev, seveda pa morate ugotoviti kateri vam najbolj odgovarja. Bolečine se v želodcu pojavijo kot posledica nepravilne oziroma slabe prehrane, stresa ali pa prekomernega jemanja zdravil. Pogosta je zgaga, okužba ali dispesija. Da si olajšamo bolečine v želodcu pa obstaja veliko načinov, prvi je že zgoraj omenjeni – čaj.

Mogoče ne veste, kakšne vrste bolečine čustite, zgago namreč oblutimo kot nek pekoč občutek v želodcu, ta pa je najpogostejši simptom za vnetje sluznice požiralnika.
Zgago lahko preprečimo tako, da se izogibamo kavi, čaju, gazirane in alkoholne pjače, obroki naj bodo manjši ampak bolj pogosti.
Izogibajte pa se tudi ležanju po zaučitju obroka, zelo pomembno pa je da opustite kajenje.

Druga vrste bolečine je dispepsija, ki je kot pekoča in neprijetna bolečina. Kaže se tudi kot napihjenost. Pogosto smo poleg tega še slabotni in pa bruhamo. To pa je posledica slabe presnove hrane, zato pazite, kaj pojeste čez dan in pa spijte veliko tekočine.

Moramo se zavedati, da to kar pojemo lahko vpliva na naše zdravje, zato pazite na dobro in zdravo prehrano.