Ultrazvok trebuha

Dejstvo je, da se ljudje soočamo z raznoraznimi bolečinami, kar pa seveda ni najboljše. Bolečina je lahko zares huda in nevarna stvar, ki pa nas ovira pri opravljanju vsakdanjih del. Včasih se soočamo s takšnimi bolečinami v trebuhu, da je potreben ultrazvok trebuha. Ultrazvok trebuha Ljubljana pa je seveda nekaj kar je potrebno opraviti, če pride do hujših bolečin. Seveda  pa je ultrazvok trebuha potrebno opraviti čimprej, da ne pride do nadaljnih hujših bolečin in pa dolgoročnih težav. Namreč razlogov za bolečine v želodcu je lahko kar precej. Naše telo je veliko in ultrazvok trebuha nam da nek vpogled v notranjost naših mehkih tkiv, tako pa seveda osebni zdravniki odkrijejo neke težave. Kaj pa je ultrazvok? Ultrazvok je pregled, ki  nam ne bo povzročal težav ali pa kakršnih koli bolečin, zato nas ne sme biti strah, saj je ultrazvok prijetna izkušnja, na nas pa ne bo pustila hujših posledic.

ultrazvok trebuha
Ultrazvok trebuha je tista stvar,  pred katero ne smemo jesti najmanj 6 ut pred to raziskavo, torej moramo biti tešči. Zadnjo uro pred preiskavo pa moramo popiti nekaj vode, te pa ne smemo izločiti.
Kako pa ultrazvok trebuha zares poteka?
Kot sem že omenila zgoraj, je ultrazvok zares kar precej prijetna raziskava, ki nam ne bo povzročala bolečin in nelagodja. To je raziskava, pri kateri zdravniki uporabljajo ultrazvočne sonde, ki pa so konkavne oblike so pa tudi zelo nizko megaherčne. Morda ste to videli že v filmih, pri tem ultrazvoku je prisotno neko mazilo oziroma gel. Ta pa omogoča dober stik sonde s kožo. Ponavadi pri ultrazvoku pacienti ležijo na boku, lahko pa se ta preiskava opravlja tudi stoje.

V kaj vse pa nam da pogled ultrazvok?
S to preiskavo lahko zdravniki vidijo v vaš žolćnik in žlične vode, trebušno slinavko, večje žile, jetra in pa seveda ledvice, prikaže pa tudi bezgavke.