Kvalitetni in čvrsti brisalci

brisalci

Brisalci so eden najpomembnejših delov na prevoznih sredstvih, saj nam omogočajo varno in vidno vožnjo v hudih vremenskih razmerah. Kvalitetni brisalci vam bodo dolgo služili saj so narejeni iz kakovostnih gumijastih in silikonskih materialov, ki vam omogočajo dolgo in učinkovito odstranjevanje kapljic vode z vašega vetrobranskega stekla.

brisalci

Opazovanje je pri vožnji najpomembnejši element zato moramo biti bolj pozorni na svoje brisalce in kako jih vzdržujemo. Brisalci  po dolgi neuporabi in uporabi začnejo menjati obliko zaradi svoje obrabljenosti po dolgih urah v slabih vremenskih razmerah , pripekajočem soncu ter snegu in ledenem mrazu. Obrabljeni brisalci lahko poškodujejo vetrobransko steklo saj, se guma na metlicah brisalcev začne trgati in parati. Kovinski ali aluminijasti del ki, pa gumo ali kakšen drug material drži na mestu in skrbi za brisanje vetrobranskega stekla začne drgniti po vašem vetrobranskem steklu in vam ga uničuje.

Če slišite da vaši brisalci ob delovanju pričnejo škrtati je to znak, da je čas za zamenjavo brisalcev. Nove generacije brisalcev so narejene iz silikonskih materialov in vam nudijo pravokotno obliko brisalnega dela za razliko od narobe obrnjenega trikotnika, ki ga uporabljajo starejši brisalci. Pravokotna oblika brisalnega dela, ki je narejen iz silikonske gume ima število prednosti, saj je zasnovana , da nudi večji naklon brisanja kot navadni brisalec, pravokotna oblika pa omogoča večjo pokrito površino in kontakt s steklom in posledično omogoča skoncentrirano silo brisanja na manjšem območju.

Silikonski materiali pa se ob dolgotrajni neuporabi brisalcev ne deformirajo oziroma spreminjajo oblik spodnjega dela, kot pri navadnih metlicah za brisanje vetrobranskega stekla. Materiali, ki jih uporabljajo pri metlicah za brisalce imajo še mnogo drugih prednosti pred navadnimi gumami  saj imajo življenjsko dobo daljšo za kar dvakrat. Tako življenjsko dobo pa jim nudi odpornost proti ekstremnimi vremenskimi vpliv kot so mraz in sneg in močnimi sončnimi žarki, ki nam po navadi uničujejo naše brisalce.