Čili omake za ljubitelje pekoče hrane

So vam jedi brez pekočega občutka dolgočasne oziroma obožujete pekočo hrano? Si morda vsakič pripravite omako katera je vsaj malo pekoča? Potem so ravno za vas tukaj čili omake BG chillies, ki so narejene ravno za vaš okus ter ustne brbončice. Različne čili omake so zelo priljubljene, kot dodatek pa največkrat na pico. V ponudbi imajo obsežno, tako za tiste z najbolj občutljivimi brbončicami kot tudi najbolj pekoče čili omake, ki pa še takega junaka spravijo tako rečeno ”na kolena”. Spojina, ki jo vsebuje čili se imenuje kapsicilin. Ta spojina pa v možganih aktivira tisti del, ki misli, da tli plamenček ognja v naših ustih. V teh primerih si lahko pomagamo z rižem, kruhom ali kozarcem mleka ter tudi z kislo smetano ali polnomastnim jogurtom, ki bodo pekoč občutek v ustih popivnali. Pri tem pa nam bodo pomagali, da bo izkušnja s čili omako prijetnejša, tako da je pametno imeti zgoraj naštete izdelke vedno pri sebi. Nikakor pa si ne pomagajte z alkoholom ali vodo (razen če bo alkoholna pijača imela visoko vsebnost alkohola), kajti v tem primeru dobimo to vročo izkušnjo po celih ustih ter ostalem prebavnem traktu.

čili omake

V ponudbi imajo klasične čili omake ter bbq omake. S prav posebnim načinom dimljenja nastanejo bbq omake , kateri imajo za osnovo domače jalapene čilije. Tovrstne čili omake največkrat uporabljajo v steakih ali hamburgerjih. Spet drugi pa s to sladko pekočnostjo, ki jo imajo bbq čili omake začinijo čisto vse jedi. Nonstop eksperimentirajo z različnimi kombinacijami, s tem nam tako skušajo ponuditi čimveč različnih okusov dimljenih čili omak. Ljubitelje pekočih okusov pa tudi klasične čili omake ne bodo razočarale, saj so pripravili so zelo različne okuse, od najbolj pekočih do srednje pekočih čili omake.

V primeru da bi se vam po kakšni pomoti zgodilo, da bi pojedli najbolj pekočega čilija ( Carolina Reaperja) bi vam pri taki bolečini lahko pomagali le zdravniki.

Čili omake za ljubitelje pekoče hrane
Oceni tole objavo