Industrijski sesalec za vse vrste industrije in snovi

Industrijski sesalec ni običajen sesalec, kot ga poznamo v gospodinjstvu ampak gre za posebno močno mašino, ki je narejena posebej za industrijo, saj mora sesati močneje ter druge snovi, kot samo prašne delce. Industrijski sesalci so različnih vrst in izdelav namenjeni različnim industrijam kot so živilska industrija, farmacija, lesna industrija, kovinska, avtomobilska in še mnoge druge.

industrijski sesalec

Aloi je industrijski sesalec uporaben tudi v gospodinjstvu? Odgovor je da, v primeru da imate doma garaže, hišo, delavnico, gospodarska poslopja oziroma karkoli, kar potrebuje močno sesanje in specialne filtre za različne snovi, ki morajo v sesalcu tudi ostati, saj ni smiselno, da se zoper porazdelijo v prostoru, ker lahko postanejo nevarni za zdravje ljudi.

Za kaj vse se lahko uporablja industrijski sesalec? Poznamo različne modele industrijskih sesalnikov, ki imajo različno moč sesanja, to pomeni, da imajo 240 V ali 400 V moč in so primerni za vse vrste prahu ter umazanijo. Manjši in manj močni se uporabijo bolj v lesni industriji, za težje delce, kovinske in podobno pa je bolje, da so močnejši sesalnikom tudi tam, kjer je umazanije več, da delo poteka še malo hitreje.

Obstaja tudi poseben industrijski sesalec s posebnimi filtri za droben prah in za strupene snovi, ki vas bo obvaroval pred izjemno škodljivimi drobnimi delci snovi, ki običajno ne gredo več ven iz telesa in so zdravju izjemno škodljivi.

Poznamo še industrijski sesalec na stisnjen zrak, pa sesalec za olja in ostružke, poseben sesalec za živilsko industrijo in farmacijo, ki je namenjen zelo čistim sobam, ter sesalniki za ostanke na linijah v proizvodnji, tudi taki so za aplikacije varjenja, in sesalniki z visoko zmogljivimi lobe črpalkami za težko industrijo, ki pa so ogromni in prav posebni.

Kateri industrijski sesalec boste izbrali je odvisno od vaših potreb in pričakovanj, ki jih bo moral sesalec izpolniti v celoti, o čemer povprašajte usposobljenega strokovnjaka.