Obrezovanje jablan je nujno opravilo

Kateri imamo doma svoje vrtove imamo tudi nekaj svojega sadnega drevja. Mislim, da nekako jablane prevladujejo na vrtovih, saj so najlažje za vzdrževati. Nekaj koristnih informacij lahko najdete tudi tukaj na tej spletni stran https://www.lesjezlato.si/obrezovanje-sadnega-drevja/obrezovanje-sadnega-drevja-kdaj-je-primeren-cas-za-obrezovanje-sadnih-dreves/ . obrezovanje sadnega drevja je zelo pomembno, če hočemo da nam rodi. Samo danes se bomo bolj posvetili jablanam. Obrezovanje jablan ni težko, lahko se vsi tega naučimo, seveda, če imamo voljo. Če drevja ne bomo obrezovali nam tudi rodilo ne bo, to pomeni, da smo si ga skoraj brez veze nasadili, če ne poskrbimo za drevo.

Domače sadje je najboljše lahko rečemo. Prav tako si ga lahko z drevesa utrgamo takrat, ko imamo željo po sadju. Jabolka lahko rečem niso občutljiva in jih je lahko vzgajati. Navadno tudi domačih jabolk ne škropimo, pomeni, da so za uživat res zdrava in brez pesticidov. Ampak pomembno je obrezovanje jabolk. Lahko se vi odločite in jablan ne obrezujete vsako leto. Vam pa povem, da ta drevesa ne bodo dolgo rodila in bodo šla v prepad. Obrezovanje jablan lahko nekomu prepustite, če res nimate volje do tega. Obrezovanje jablan pomeni, da spodbujamo rast ter razvoj in da v notranjosti krošnje dobi drevo svetlobo in zrak.

obrezovanje jablan

Kdaj je primerni čas za obrezovanje jablan? Jablane se obrezujejo, ko zima odhaja. To pomeni nekje konec zime, ne obrezuje pa se poleti ali jeseni. Na spletu si lahko ogromno preberete o obrezovanju sadnega drevja in prav tako jablan. Če boste redno za obrezovanje skrbeli, boste jabolka v jesenskem času na veliko obirali. Morate vedet, da prva leta drevesa ne rodijo, ampak hitro bodo začela vam dajat pridelek. Obrezovanje pa bo pomagalo, da bo jablana dolgo vam dajala pridelek in v vaši kuhinji bodo dišale sladice iz jabolk. Če imate kaj prostora na vrtu kar pogumno v drevesnico po nekaj jablan.