Paletni viličar; odlična oprema za vaše skladišče

paletni viličar

Nepogrešljiva oprema vsakega skladišča je tudi paletni viličar (https://labfill.eu/paletni-vilicarji/). Njihov glavni namen je, da vam olajšajo prenos, raztovarjanje in prestavljanje težjega tovora ali večjega števila palet. Kvaliteten paletni viličar vam tako močno olajša delo, hkrati pa poskrbi za hitrejšo in bolj učinkovito opravlljanje nalog prenosa tovora po skladišču.

V osnovi je viličar izredno zmogljiva naprava na kolesih, ki je sposobna prenosa zares težkega tovora, tudi do več sto kil. Verjetno si težko zamislite, kako bi izgledalo, če bi le tega morali prenašati sami. Njegova kompaktna zasnova mu omogoča, da tovor skupaj s paleto prestavi v eni sami transportni poti. Brez dvoma lahko zato trdimo, da je viličar nepogrešljiva naprava, ki ne sme manjkati v nobenem resnem skladišču.

Kaj je dobro vedeti pred nakupom

Poznamo več izvedb paletnih viličarjev. Katerega boste izbrali pa je odvisno predvsem od vaših delovnih potreb. Pred nakupom se je zato priporočljivo posvetovati s svetovalcem, ki vam bo znal pomagati. Na trgu sta vam na voljo dve različici – električni in ročni paletni viličar. Glavna prednost električnega paletnega viličarja je predvsem v njegovi zmogljivosti, kar posledično pomeni, da lahko lažje prenaša tudi večje zaboje, palete in težji tovor. Električni viličar ima nosilnost do kar 1000 kilogramov, tako da mu prenos težjega tovora ne predstavlja večjega problema. Prav tako lahko tovor dvigne zelo visoko in tako omogoča povsem enostavno razkladanje.

Za razliko od električnega, pa se ročni viličar največkrat uporablja tam, kjer se potreba po prevozu tovora ne pojavi pogosto, delavci pa ga uporabljajo le po potrebi. Če viličarja pogosto potrebujete pri delu, vam zagotovo svetujemo nakup električne različice.

Seveda pa pri delu s tem vsestranskim pomočnikom ne smete pozabiti na varnost. Ta zahteva uporabo vse potrebne zaščitne opreme, delo pa mora potekati počasi, odgovorno in zanesljivo. Naj zgolj hitro delo ne bo vaše vodilo pri doseganju rezultatov, saj na ta račun tvegate marsikatero nesrečo.