Izberite kakovostno, udobno In stabilno pohodno obutev

Slovenci smo zagotovo narod planincev. Za marsikaterega prebivalca naše majhne podalpske dežele je planinarjenje brez dvoma ena izmed najlepših aktivnosti, ki se jih lahko udeleži v svojem prostem času. V današnjem članku pa ne bomo pisali o takšnih in drugačnih prednostih planinarjenja, raje se bomo osredotočili na pravilno izbiro pohodne obutve, ki nam bo omogočila, da bomo v planinah uživali varno in sproščeno.

Pohodna obutev brez dvoma sodi med najpomembnejše kose opreme za pohodništvo. Kos mora biti številnim nalogam. Med drugim mora ščititi stopala pred različnimi zunanjimi vplivi, tako pred vročino, mrazom, vlago kot tudi pred ostrim kamenjem. Seveda pa mora s preprečevanjem zdrsa ali zvina poskrbeti tudi za našo varnost med hojo.

pohodna obutev

Pri izbiri ustrezne pohodne obutve vas zato nikakor ne sme zapeljati le zunanji videz obutve. Še tako lepo oblikovani in barviti čevlji morda sploh ne ustrezajo zahtevam, ki jih mora imeti dober, kakovosten in udoben pohodni čevelj. Pohodne obutve pač ne kupujemo zato, da se bomo z njimi razkazovali na modni pisti, ampak z namenom, da nam bodo zagotavljali udobno hojo med našimi krajšimi ali daljšimi turami.

Pohodna obutev naj bo kakovostna in primerna vašim ciljem

Od kakovosti pohodne obutve je odvisno, kako zadovoljni bomo med hojo v naravi. Noge oziroma podplati so namreč tisti del telesa, s katerim smo v najtesnejšem stiku s podlago v naravi. Zato so stopala najbolj obremenjen del telesa, ki si zaslužijo le najboljše.

Med najpomembnejše lastnosti dobrega pohodnega čevlja zato sodijo udobje, stabilnost, zaščita pred različnimi mehanskimi in vremenskimi vplivi okolja, dober oprijem stopala v čevlju, dober oprijem podplata na podlagi, zagotavljanje dobre mikroklime in seveda dolga življenjska doba.

Izbrati pravi pohodni čevelj vsekakor ni mačji kašelj. Pri nakupu ustreznih čevljev si zato vzemite dovolj časa, obenem pa upoštevajte naše nasvete za izbiro. Preverite tudi rezultate različnih testiranj. Želimo vam udoben, stabilen in varen korak!