Računalniške tablice

TabliceVečina ljudi si življenja brez računalnika več ne more predstavljati. Na njih se danes že opravlja večino dela. Pred kratkim pa so priljubljene tehnološke igrače postale tablice. So manjše kot prenosni računalniki in večje od mobilnih telefonov, imajo zaslon na dotik in so predvsem zaradi teh dveh lastnosti najbolj priročne in najbolj priljubljene med ljubitelji elektronike.

Tablice so enostavne za uporabo, omogočajo opravila, ki smo jih vajeni opravljati na računalniku in primerne za uporabnike vseh starostnih skupin. Imajo možnost številnih priklopov in so hitro odzivne.  Če se odločimo za nakup tablice pa moramo biti zelo previdni. Na trgu se namreč pojavljajo v vseh možnih cenovnih razredih (že od 70€ pa vse tja do 600€). Pri tablicah velja, da več kot plačamo boljše dobimo. Kakovostna in zelo uporabna tablica se da dobiti že za 200€, moramo pa paziti, da ima kakovosten zaslon (biti mora lepe črne barve in ne sivo-vijoličen, tak je namreč zagotovo neuporaben in nam ponuja le slabe barve ter slab vidni kot), njegova ločljivost pa naj bo vsaj 1280×800. Procesor bi moral biti hitrejši od enega GHz in priporočljivo je, da je dvojederni . Delovanje tablice je hitro in zadovoljivo, če ima vsaj 1GB delovnega pomnilnika. Če bomo na tablico shranjevali filme, glasbo in slike, naj premore vsaj 16 GB, če pa bo njen namen le brskanje po internetu, je dovolj tudi pol manj prostora. Zelo priročno je če imajo tablice sprednjo kamero, saj z njo lahko opravljamo video klice.

Torej, če nameravamo za tablico nameniti manj kot 200€, so nam na voljo dokaj kakovostne, vendar iz preteklega leta. Tablice, ki nosijo vrednost vse tja do 300€ so že zelo kakovostne, večje in z visokoločljivim zaslonom. Vse, ki se nahajajo v cenovnem razredu nad 300€ so priznanih blagovnih znamk, precej večje in z zelo kakovostnim zaslonom.

Pred nakupom tabličnega računalnika se je priporočljivo posvetovati s poznavalcem, saj nas lahko prodajalci tudi zavedejo. Pestro ponudbo tablic od 119 € dalje najdete na spletni strani www.altstore.si, kjer boste našli tudi ostalo opremo za prenosne naprave po ugodnih cenah.