RibolovSe ukvarjate z ribolovom in Vas zanima še kaj več, kar potrebujete vedeti pri ribolovu? Potem ste na pravi strani.

Ribolov je neke vrste šport oz. hobi, s katerim se ukvarja kar nekaj ljudi, večina od njih so starejši vendar se najde tudi kakšen mlajši. Lovijo se sipe, raki, lignji, ribe in ostala vodna živa bitja. Oseba, ki se s tem ukvarja je ribič, najbolj pomembno je, da ima rad okolje in naravo ter, da skrbi zanj.

Kaj potrebujete za dober ribolov? Imeti morate predvsem veselje do tega kar počnete in seveda tudi do narave. Potrebujete vodo in ribiško opremo. Vendar še prej pa morate imeti dovoljenje za ribolov, ki ga kupite pred lovom. Ker ima ribolov svoje zakone in pravila, se morate pozanimati kaj je dovoljeno in kaj ne, kaj lahko lovite, kakšna so pravila v določeni vodi.

Ko ste pripravljeni za ribolov je potrebno uporabljati ribiško opremo, k njej pa štejemo: trnke, ribiško palico, vabo, podmetalko in hrano. Lahko tudi fotoaparat ali dežnik, eden bi Vam koristil v primeru dežja, z drugim pa bi lahko kaj fotografirali in imeli za spomin. Včasih so lovljenje rib imeli bolj za prehrano, lovili so jih v jezeru, morju in rekah, danes pa je to bolj kot ne športne narave.