Kupite le zdrave sadike jagod

Sadike jagod se dobijo v vrtnarijah in sicer skoraj vse leto. Sadike se sadijo tako spomladi, kot jeseni, jagode pa potem lastne sadike naredijo tudi čez poletje, tako da se vam razširijo lahko po vsem vrtu. To je super, ker ko enkrat kupite zdrave sadike, jih ni treba več kupovati, saj se množijo kar same. Sadike jagod morajo biti vzgajane pravilno in so zato zdrave ter odporne, drugače lahko kaj hitro propadejo in jih napadejo škodljivci. Kupite jih v preverjeni vrtnariji, kjer znajo sadike dobro vzgojiti. To lahko hitro ugotovite tudi Masai, ko enkrat sadike tam kupite.

sadike jagod

Zdrave sadike jagod boste prepoznali po tem, da so temno zelene barve in nimajo rumenih listov. Stebla morajo biti močna. Zdrave sadike hitro silijo k temu, da začnejo cveteti in izdelovati plodove, slastne jagode, ki jih vsi poznamo. Te sadike potem naredijo večje in lepe rdeče plodove, ki jih škodljivci ne napadajo veliko, ker so odporni.

Sadike jagod so ene odpore druge ne tudi zato, ker so sorte jagod precej drugačne. Najbolje je, da jih nabavite v lončkih in jih potem posadite z zemljo vred, ker se boljše primejo, kot če se jih spuli iz zmelje in se pri tem še korenine poškodujejo.

Ko boste enkrat imeli zdrave sadike jagod, jih boste lahko sami vzgojili nove in jih podarili prijateljem ter sosedom, ker bodo vsi hoteli imeti take jagode, ki dobro delajo. Za vedno bodo na vašem vrtu, če jih boste vsake toliko malo prezračili z motiko in pognojili z gnojilom za jagode.

Jagode so zelo zdrave in se priporočajo kot sadje, ker tudi ne povzročajo veliko sladkorja v krvi, saj spadajo med gozdne sadeže. Najraje jih imajo otroci, priporočajo pa se tudi ženskam, ker dobro vlivajo na ženske organe. Zdaj naročite le še zdrave sadike na internetu in dobili jih boste po pošti domov in jih le še posadite.