Sončne elektrarne ustvarjajo pasivne prihodke iz sonca

Sončne elektrarne so zaželene zato, da se ustvarja lastna energija, ki jo je vedno manj in da se električna energija ustvarja iz obnovljivih virov energije. Svojo elektrarno na ključ naročile lahko v podjetju Sol navitas d.o.o., kjer vam bodo uredili vso dokumentacijo, subvencijo in izvedli ter priklopili bodo vašo elektrarno v sistem. To je pogoj, da so lahko sončne elektrarne subvencionirane s strani skladov, občin in države. Vendar se splača, ker se vam investicija v tem primeru povrne že v nekaj letih.

sončne elektrarne

Sončne elektrarne črpajo sončno energijo in jo pretvarjajo v električno, pri čemer imajo kar nekaj izgub, kar je njihova slabost. Prednost pa je, da lahko uporabljate obnovljiv vir energije, kar rešuje naš planet in tudi vaše finance. Imeli boste namreč brezplačno električno energijo in jo lahko celo prodajali, če boste imeli višek in priklopljeno elektrarno na sistem.

Sončne elektrarne je dobro, da so priklopljene na sistem zato, ker nimamo še tako močnih baterij, da bi za dlje časa shranjevale velike količine elektrike. Zato se višek elektrike pošlje v sistem, kjer se elektrika hrani oziroma spoti porablja in ko imate pomanjkanje elektrike, nazaj iz sistema črpate električno energijo. Če imate na koncu meseca več poslane elektrike v omrežje, kot ste jo prejeli, boste dobili plačano, drugače boste plačali vi. Se pa to računa na letni ravni, ker v poletnih mesecih sončne elektrarne proizvajajo več elektrike, kot pozimi, ko ni sonca.

Kako veliko elektrarno boste potrebovali, pa je odvisno od vaših prihrankov, ki jih imate priključenih na elektriko in od tega, ali želite z njo zaslužiti. To vam bodo mojstri izračunali. Če boste kupili kakovostne celice, ki jih boste potrebovali manj, kot manj kakovostne ali amorfne, ki delujejo v bolj slabih svetlobnih pogojih.

Kakovostne sončne celice imajo tudi dolgo garancijo do 25 let in zdržijo do 40 let delovanja, medtem ko amorfne imajo do 15 let garancije in držijo tudi nekaj podobnega.