Ugodne in kvalitetne moto gume

Če ste voznik motorja potem veste kako pomembno je, da imate na svojem vozilu primerne moto gume. Katere gume boste izbrali je odvisno od vašega motorja in kje oziroma za kakšne namene boste motor uporabljali (Teren, dolžina potovanja…).

Kvalitetne moto gume izdeluje več proizvajalcev. Nekatera najbolj znana podjetja so Dunlop, Goodyear, Sava, Michelin, Pirelli, Debica… Najbolje je kupiti gume enega izmed znanih proizvajalcev, ker boste tako prepričani, da ste dobili res kvaliteten izdelek, kateremu lahko zaupate, da vas ne bo izdal na cesti. Prav tako je pomembno, da gumo kupimo pri verodostojnem prodajalcu, za katerega smo prepričani, da prodaja originalne izdelke. Sicer se lahko zgodi, da na kdo naplahta in nam proda gumo slabšega proizvajalca po višji ceni.

moto gume

Glede na to, da so gume edini del motorja, ki ima stik s cesto oziroma s podlago po kateri se vozimo, moramo za njih dobro skrbeti. To pomeni, da jih je potrebno redno pregledovati in po potrebi tudi zamenjati.

Pri izbiri moto gume je potrebno upoštevat težo motorja, hitrostni razred ter ostale lastnosti gume in dejavnike, ki bodo vplivali nanjo.

Ker je glavna naloga moto gume, da dobro prenaša obremenitve motorja, je zelo pomemben, da imamo primeren tlak v pnevmatikah. Če gume niso pod pravim tlakom, lahko pride do poškodbe pnevmatike. Prenizek tlak povzroča poškodbe v strukturi pnevmatike, prevelik tlak pa povzroča nepravilno in prehitro obrabo pnevmatike. Informacije o pravilnem tlaku s katerim moramo napolniti naše pnevmatike, najdemo pri proizvajalcu našega motorja.

Preden se torej odpravimo v bližnjo prodajalno in kupimo nove moto gume, najprej preverimo kakšne gume potrebujemo za svoj motor. Če nismo sami prepričani kaj potrebujemo, je najbolje da vprašamo za nasvet prodajalca. Vendar to še zmeraj pomeni, da pridemo v trgovino pripravljeni in znamo odgovoriti na prodajalčeva vprašanja, da nam bo on lahko pomagal pri izbiri pnevmatik za motorno kolo.