Vas muči izpadanje las?

Vsakdo pride do tistih let ko se pojavi izpadanje las. To je prav nadležno obdobje na katerega eni naletijo kasneje drugi pa prej… tretji nesrečneži pa že mnogo prej kot bi sicer bilo normalno.

izpadanje las

Za samo izpadanje las ni krivo izpadanje, vendar to, da lasje ne rastejo nazaj. Namreč to, da lasje izpadajo je čisto nekaj normalnega in naravnega. Če imate dolge lase, zagotovo opazite ko se tuširate ali češete lase, da se nabere kar nekaj las, to je sicer bolj zato, ker daljši lasje so lažje opazni, saj jih je “več” vendar ne več v številu, kot pa če bi imeli kratke lase. Če želite preprečiti izpadanje las, imate na voljo ogromno preparatov, tablet in napravic ki naj bi to preprečile. Mnogi prisegajo na bolj naravne izdelke iz naravno pridobljenih snovi. Takšna zdravila naj bi v telesu sprožila zatiranje določenih hormonov ki so krivi za izpadanje in počasno rast las. Izpadanje las je nemogoče čisto preprečiti lahko pa se upočasni.

Prekomerno izpadanje las je za nekatere neizogibno, tisti ki hodijo na kemoterapijo pač izgubijo vse dlake na telesu ker je to stranski učinek sevanja. Kasneje jim lasje zrastejo nazaj, vendar znajo biti malo bolj drugačni kot pa so bili pred terapijo.

Izpadanje las pa je za nekatere lahko skoraj konec sveta, recimo za ženske, res je malce čudno videti žensko ki nima las bodisi zaradi bolezni ali pa kakšne druge komplikacije, te lahko plešo zakrijejo z lasnimi vložki.

Pri moških pa izpadanje las ni tako hudo. Z besedo hudo mislimo to, da moški brez las delujejo bolj dominantni in strašni in spoštovanja vredni. Seveda če imajo ustrezno telesno strukturo. Nek suhec z golo glavo ne bo ravno izgledal strašen, prej smešen. Takšni ljudje lahko plešo tudi zakrijejo z lasnimi vložki ali pa se odločijo za obisk fitnesa ali pa kakšnega samostana na Himalaji kjer bodo izgledali čisto normalni.