Bodite sigurni in uredite dodatno zdravstveno zavarovanje

dodatno zdravstveno zavarovanje
Dodatno zdravstveno zavarovanje krije številne zdravstvene storitev in je danes že kar nujno potrebno – brez njega boste na primer morali doplačati praktično vsa zdravila. Zato obiščite spletno stran, kjer vas čaka odlična ponudba dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Poleg samega zavarovanja vam ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja pripadajo tudi različne ugodnosti (darilni boni v različnih trgovinah, darila, paketni popusti in popusti na določene zobozdravstvene storitve). Zato ne odlašajte in izberite svojega zdravstvenega partnerja.
Kaj je dobro vedeti ob sklenitvi dodatnega zavarovanja?
Na spletni strani e-zavarovanja vam dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo tri vodilne slovenske zavarovalnice: Vzajemna, Triglav in Generali. Razlike v cenah mesečne in letne premije so sicer majhne, izjema tukaj pa je zavarovalnica Vzajemna, pri kateri lahko dobite tudi popust na mesečno premijo. Za katero zavarovalnico se bo posameznik odločil je popolnoma njegova, pri odločitvi pa lahko pretehta marsikateri razlog: cena za dodatno zdravstveno zavarovanje, ugodnosti ob sklenitvi zavarovanja, predhodno zadovoljstvo ali nezadovoljstvo z zavarovalnico…
Načeloma so storitve, ki jih pokriva dodatno zdravstveno zavarovanje, pri različnih zavarovalnicah enake, zato pogosto pri odločitvi prevaga cena zavarovanja. Vendar pozor! Navedena osnovna cena za dodatno zavarovanje velja le za tiste zavarovance, ki zavarovanje sklenejo pravočasno. To pomeni, da so zavarovanje sklenili v za to določenem roku, to je v času enega meseca, ko postanejo zavezanci za plačilo dodatnegaa zdravstvenega zavarovanja. V nasprotnem primeru se premija poviša. Kakšna bo točna cena zavarovanja je zato težko govoriti, saj je le ta odvisna od več dejavnikov – pravočasne ureditve in zaporednih let plačevanja zavarovanja. Vsakemu posamezniku se zato ob sklenitvi izračuna točna premija, o kateri je obveščen po pošti.
Druga pomembna informacija se navezuje na pričetek veljavnosti zdravstvenega zavarovanja. Le to namreč nikoli ne prične veljati na dan sklenitve zavarovanja, ampak vstopi v veljavo šele naslednji dan. Pa še to le, če ga zavarovanec sklene pravočasno.
Ne glede na to, za katero zavarovalnico se boste odločili, se morate zavedati pomembnosti dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Zdravje imamo eno samo, zato investirajte vanj.